Zamestnanci Colného úradu ukradli alkohol z objektu bývalého liehovaru

21.04.2011 Snina

Snina 21. apríla (TASR) – Humenský policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre prečin zneužívania právomoci verejného činiteľa a prečin krádeže. Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Karnišová informovala, že dosiaľ nestotožnení zamestnanci stanice Colného úradu Michalovce mali ukradnúť minimálne 180 litrov alkoholu z objektu bývalého liehovaru na Perečínskej ulici v Snine.
Colníci mali za úlohu počas riadnej služby zamedziť vstupu nepovolaným osobám do tohto objektu, využili však svoju právomoc a ovplyvnili strážnika uvedeného objektu. Ten im umožnil vstup do jednotlivých skladov liehovaru, pričom z jedného z nich po spoločnej dohode odčerpali z nádrže absolútny alkohol v celkovom množstve minimálne 180 litrov.
Alkoholom naplnili plastové nádoby a fľaše, ktoré za pomoci služobného motorového vozidla vyviezli mimo objektu na doteraz nezistené miesto. Strážnikovi dali za poskytnutú pomoc 50 eur. Spoločnosti so sídlom v Šamoríne tak spôsobili celkovú škodu vo výške 2000 eur.
V prípade dokázania viny im podľa Karnišovej hrozí trest odňatia slobody až na päť rokov.
 

Vyberte región